,

Οργή της φύσης: Επίθεση από σφήκες όταν τους ξηλώνουν την φωλιά – Αποκρουστικός ήχος! (βίντεο)

Οργή της φύσης: Επίθεση από σφήκες όταν τους ξηλώνουν την φωλιά – Αποκρουστικός ήχος! (βίντεο)

Το κέντρισμα της σφήκας ή της μέλισσας είναι οδυνηρή εμπειρία και μπορεί να απειλήσει ένα στα τριάντα άτομα που είναι αλλεργικά στα κεντρίσματα.

Ωστόσο είναι δυνατόν να μειωθεί ο κίνδυνος έαν λάβουμε σημαντικές προφυλάξεις στον εξωτερικό χώρο για την αντιμετώπιση και το σωστό χειρισμό των σφηκοφωλιών.

Αν σας έχει κεντρίσει σφήκα ή μέλισσα, ανατρέξτε στον οδηγό αντιμετώπισης κεντρισμάτων εντόμων. Εκεί θα βρείτε ακόμα πληροφορίες για το πώς να αποφύγετε τα κεντρίσματα όταν είστε στο ύπαιθρο.

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε σφήκες ή έντομα της οικογένειας vespidae. Τα συγκεκριμένα έντομα έχουν ισχυρό κέντρισμα και μπορεί να γίνουν επιθετικά σε μεγάλους πληθυσμούς εάν ενοχληθούν.

Μια σφήκα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της οικίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σπρέι για την καταπολέμηση ιπταμένων εντόμων και σφηκών.

Αν διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός σφηκών στο εσωτερικό της οικίας ή τον κήπο σας είναι πιθανόν να υπάρχει κάπου κοντά σφηκοφωλιά.

Σε μία μόνο φωλιά είναι δυνατόν να κατοικούν χιλιάδες σφήκες, που μπορούν να επιτεθούν σαν σμήνος αν ενοχληθούν. Αν το σημείο όπου υπάρχει η φωλιά των σφηκών είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τότε η φωλιά θα πρέπει να καταστραφεί.

Η φωλιά είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ξύλο από τα έντομα και διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά κυψελοειδή τοιχώματα. Την άνοιξη μία βασίλισσα σφήκα θα ξεκινήσει να κατασκευάζει την φωλιά αλλά στην συνέχεια, καθώς εκκολάπτονται οι εργάτριες, αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής της φωλιάς.

Τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, μία τυπική σφηκοφωλιά θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της και θα έχει διάμετρο περίπου 30 cm, αν και είναι δυνατόν οι φωλιές να είναι αρκετά μεγαλύτερες σε μέγεθος. Τα συνηθισμένα σημεία όπου κατασκευάζουν φωλιές οι σφήκες είναι κάτω από μαρκίζες οροφής, σοφίτες, υπόστεγα και εξωτερικά κτίσματα.

Αυτός ο κίνδυνος από τις σφήκες είναι ιδιαίτερα υψηλός προς το τέλος του καλοκαιρού – είναι προτιμότερο μια σφηκοφωλιά να καταστραφεί νωρίτερα, πριν οι σφήκες γίνουν επιθετικές.