,

Εντυπωσιακό αυτόνομο φορτηγό πλοίο αλλάζει τα δεδομένα στη ναυτιλία [Βίντεο]

Εντυπωσιακό αυτόνομο φορτηγό πλοίο αλλάζει τα δεδομένα στη ναυτιλία [Βίντεο]

Η μεγάλη νορβηγική βιομηχανία χημικών προϊόντων «Yara» με 40.000 μεταφορές φορτίων σε λιμάνια κάθε χρόνο, ετοιμάζει για τεράστια καινοτομία.

Ξεκίνησε ήδη την κατασκευή ενός αυτόνομου σκάφους που θα λειτουργεί με μπαταρίες και θα μεταφέρει δια θαλάσσης τα φορτία στα λιμάνια!

Θα ονομάζεται «Yara Birkeland» το φορτηγό πλοίο και είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον αφού θα έχει μηδενικές εκπομπές ρυπογόνων αερίων. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «qz.com» η εταιρία «Yara» θέλει το σκάφος να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα πρώτα του ταξίδια το 2019, αλλά με την παρουσία πληρώματος, και το 2020 να ξεκινήσει την αυτόνομη δράση του. Μάλιστα η νορβηγική βιομηχανία χημικών προϊόντων «Yara» σχεδιάζει ολόκληρη η διαδικασία της τοποθέτησης των φορτίων στο σκάφος να μην περιλαμβάνει ανθρώπινη παρουσία.

Συγκεκριμένα η διαδικασία θα είναι η εξής: τα φορτία θα τοποθετούνται από τις αποθήκες σε αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα πηγαίνουν και θα παρκάρουν δίπλα στο σκάφος. Εκεί επίσης αυτόνομοι ηλεκτρικοί γερανοί θα μεταφέρουν τα φορτία από τα οχήματα στο σκάφος το οποίο μόλις μπει το τελευταίο φορτίο θα ξεκινά το ταξίδι του για το λιμάνι…

Πηγή: kontranews